Available now for rent

No. of people in queue : 0


Author

: Mazemie Maz

Genre

: Pop Melayu

UPC

: MAZ00001

ISBN

: 9789833669530

Publisher

: Alaf 21

Total Pages

: 478

Kenangan Semalam

Rumiza, gadis berpendidikan tinggi yang tidak menghiraukan tentang hidup bersuami, sebaliknya lebih mementingkan tentang kerjayanya sebagai seorang arkitek di sebuah syarikat pembinaan.

Ibu bapa Rumiza pernah mencadangkan untuk menjodohkan anak gadisnya itu dengan anak Wan Mansur yang merupakan sahabat lamanya. Tetapi Rumiza menolak cadangan itu dengan alasan dia masih belum bersedia untuk berumah tangga.

Namun dalam masa yang sama, Rumiza berkawan dengan seorang jejaka bernama Faizul yang juga berjawatan arkitek di syarikat yang sama. Faizul, jejaka tampan itu diam-diam mencintai Rumiza namun memendam hasratnya kerana khuatir Rumiza enggan menerimanya atas kekurangan dirinya yang telah dibesarkan di rumah anak yatim.

Walaupun begitu, Faizul tetap menyuarakan isi hatinya dan ternyata dia tidak bertepuk sebelah tangan. Cintanya bersambut dan dua jiwa semakin bertaut. Atas desakan keluarga Rumiza, mereka ditunangkan.

Malangnya, sebelum Rumiza dan Faizul disatukan, sebagai suami isteri, emak Rumiza telah meninggal dunia akibat penyakit yang serius. Kehilangan Puan Mariam amat dirasai oleh Rumiza. Dia sering bersendirian untuk mencari ketenangan jiwa. Rasa bersalah sentiasa menyelubungi dirinya kerana tidak sempat memenuhi hajat emaknya yang ingin melihat dia menaiki pelamin. Lalu dia memutuskan pertunangan dengan Faizul.

Apa yang terjadi seterusnya? Dapatkah Faizul menerima keputusan Rumiza sedangkan Faizul terlalu menyayangi Rumiza sepenuh hati? 


You might also like these books...

Doa Cinta Hersalina

Author : Amer Mukhlis

Genre : Pop Melayu

 0 Ratings

Di Langit Cinta

Author : Lily Haslina Nasir

Genre : Pop Melayu

 0 Ratings

Dan Mimpi Pun Bergug...

Author : Liana Afiera Malik

Genre : Pop Melayu

 0 Ratings

Purchase these best sellers from Amazon.com