Available now for rent

No. of people in queue : 0


Author

: A. Ubaidillah Alias

Genre

: Islamic Novel

UPC

: AUA00001

ISBN

: 9789675783791

Publisher

: PTS Litera Utama

Total Pages

: 727

Cinta Kembali Bertasbih

Novel ini menceritakan perjalanan hidup Sofiy ar-Rahman yang merupakan abang kepada Fatimah az-Zahra yang membesar sebagai anak yatim piatu. Selepas kehilangan ibu bapa semasa kecil, Rahman membesar dengan agresif dan baran kerana mahu menjadi pelindung kepada adiknya Fatimah. Sikap samseng Rahman menjadikan pelajar dan guru di sekolah mengenalinya sebagai budak baran.

Selepas dia memasuki sekolah menengah, Rahman mula berubah sikap apabila dia jatuh hati pada seorang gadis bernama Rasima. Malangnya, kawan baik Rahman iaitu Safuan cemburu dan membuat fitnah padanya. Akibat fitnah itu, Rahman tersedar bahawa perjalanan hidupnya masih panjang dan dia mempunyai tanggungjawab terhadap adiknya Fatimah.

Di Kaherah, dia berkenalan dengan seorang dato' yang mempunyai pertalian dengan sejarah hidupnya. Secara tidak langsung dia diperkenalkan kepada anak dato' tersebut iaitu Uswatu 'Ulya yang belajar di Korea Selatan. Selepas pulang ke Malaysia, Rahman bertemu semula dengan watak-watak silam iaitu Rasima dan terhimpit dalam beberapa insiden. Konflik semakin sukar apabila beberapa watak lain muncul dalam hidup Rahman. Bagaimana Rahman mengambil pendekatannya yang dahulunya agresif dalam mendepani semua situasi ini?


You might also like these books...

Dalam Mihrab Cinta

Author : Habiburrahman El Shi...

Genre : Islamic Novel

 0 Ratings

5 Tahun 5 Bulan

Author : Hlovate

Genre : Pop Melayu,Islamic N ...

 0 Ratings

Ketika Cinta Bertasb...

Author : Habiburrahman El Shi...

Genre : Islamic Novel

 0 Ratings

Purchase these best sellers from Amazon.com